Geschreven recept onder de video

 

Abonneer je op het youtubekanaal van Koken met Mo voor meer video’s via deze link: http://bit.ly/1MT8OOG
Like ook de Facebookpagina van Koken met Mo: www.facebook.com/kokenmetmo
Benodigdheden (voor drie grote of vijf kleinere porties)
250 gram mascarpone
200 ml slagroom
12-14 Oreo-koekjes (1 pak)
1 flinke hand frambozen (fruit naar keuze)
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
Bereiding
Klop de slagroom op met de klopfix (en eventueel een eetlepel extra suiker als je het wat zoeter wil hebben). Meng vervolgens de mascarpone door de opgeklopte slagroom. Dit gaat in het begin wat lastig maar als je rustig door blijft mengen komt het goed. Vermaal de koekjes in de keukenmachine of blender. Prak de frambozen fijn met een vork, hou er een paar apart voor de garnering.
Vervolgens ga je de glaasjes vullen. Begin met een laagje koekjes, dan een laagje roommengsel, laagje frambozenpuree, laagje room, laagje koekjes, en zo verder. Eindig met wat koekkruimels en een framboos als garnering. Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Oreo tiramisu met frambozen in glaasjes kun je een dag in de koelkast bewaren. Wil je ze langer van tevoren klaarmaken, laat de garnering dan weg en voeg die op het laatste moment toe. Zonder garnering zijn ze twee dagen houdbaar in de koelkast.