|

Recept:

Ingrediënten
Rijk gevulde aardappeltortilla met groenten
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 rode paprika
• 1 prei
• olijfolie om in te bakken
• 500 g jonge spinazie
• 350 g voorgekookte aardappelschijfjes
• 6 eieren
• 100 g geraspte kaas
• 1 stokbrood

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
• Was en snijd de prei in halve ringen.
• Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
• Voeg de spinazie toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en laat het uitlekken op een zeef.
• Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de aardappelschijfjes, paprika en de prei circa 4 minuten.
• Kluts de eieren en meng de kaas door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
• Voeg de spinazie en de eieren toe aan de groente in de pan.
• Leg een deksel op de pan en gaar de aardappeltortilla circa 8 tot 10 minuten tot de eieren gestold zijn.
• Draai eventueel, met behulp van een bord, de tortilla om zodat beide kanten goed gebakken zijn.

Eet smakelijk!