Ingredienten:
250 gram bloem
Handje vol rozijnen geweekt in water
Snufje zout
1 eitje
15 gram gist
250ml lauwe melk
Frituurpan voor de helft gevuld met zonnebloemolie
• Je doet de bloem in een kom en maakt er een kuiltje in
• Daar doe je een snufje zout bij
• Voeg er één eitje aan toe
• Meng de gist met de lauwe melk en doe het ook bij de bloem
• Roer het geheel totdat heteen glad beslag is geworden
• Dep de rozijnen droog en voeg ze toe aan het beslag
• Mix het geheel weer goed
• Dek het beslag af met een theedoek en laat het een uurtje rijzen
• Na een uurtje kun je starten met het bakken
• Vet de holle (ijs)lepel waarmee je werkt in met zonnebloemolie
• Neem wat beslag uit de kom en laat het langzaam in de frituurpan glijden
• Als de ene kant bruin is geworden draai je de oliebollen even om.
• Wanneer beiden kanten bruin zijn geworden dan kun je de oliebollen uit laten
lekken op keukenpapier.
• Als de oliebollen uitgelekt zijn kun je deze bestrooien met poedersuiker
• Eet smakelijk!