Ingredienten
halve kilo gehakt
2 kleine rode uitjes
1 chilipeper
halve paprika rood
halve paprika groen
halve bos koriander
2 tl gemberpoeder
3,5 tl zout
2tl zwarte peper
2el paprikapoeder
1tl bakpoeder
zonnebloemolie
Voor het beslag:
250ml yoghurt
250ml zonnebloemolie
5 eieren
zakje vanillesuiker
zakje bakpoeder
Loempiavellen

 

1: Je maalt alle groenten in de blender
2: De gemalen groenten bij het gehakt
3: Je voegt daaraan toe: de gemberpoeder, het zout, de zwarte peper,de paprikapoeder, en de bakpoeder
4: Dep het vocht weg met een doekje zodat je broodje straks niet opengaat in de oven
5: Kneed het geheel met de hand
6: Als alles goed gemengd is ga je door met het beslag
7: Doe alle ingredienten voor het beslag bij elkaar in een kneedbak of kom
8: Mix het allemaal goed met een garde
9: Doe een loempiavel in het beslag tot het helemaal doordrenkt is
10: Haal de loempiavel uit het beslag en strijk het teveel aan beslag eraf met je vingers
11: Spreid de loempiavel uit op bijvoorbeeld een snijplank
12: Aan het uiteinde van de loempiavel maak je een baan van gehakt (zoals een lange worst) en laat wel wat ruimte over tussen het gehakt en de randen van de loempiavel
13: Rol de loempiavel met het gehakt erin op.en knijp de uiteinden goed dicht
14:Rol het vervolgens in de vorm van een slak en één van de uiteinden steek je vervolgens aan de onderkant door naar de bovenkant. Zo blijft het vast zitten.
15: Doe dit met alle andere loempiavellen tot het gehakt op is
16: Bestrooi de broodjes eventueel met wat sesamzaad
17: Doe de Böreks in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
18: Eet smakelijk!