Ingredienten:

2 liter water
2 eetlepels boter
3 theelepels zout 1 theelepel peper 1 theelepel gemberpoeder
1 ui fijn gesneden
En een beetje bloem om te binden je kunt ook allesbinder gebruiken
200 gram kikkererwten op water Je kunt ook droge kikkerweten een nacht laten weken in water
1 selderijstengel in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels tomatenpasta
150 gram vermicelli
150 gram linzen op water. Je kunt ook droge linzen anderhalf uur laten weken in water
Een half bosje koriander fijngehakt
Een half bosje peterselie fijngehakt
2 grote tomaten gepureerd in een blender

Stap 1:

Doe de boter, de ui, de selderij, de linzen, de koriander, de peterselie, de tomatenpuree en het zout, peper, gemberpoeder in een pan met 2 liter water. Laat dat voor ongeveer 45 minuten koken met het deksel op de pan. Af en toe even roeren. (Als je er blokjes vlees aan wilt toevoegen is dit het moment dat te doen)

Stap 2:
Na 45 minuten voeg je de tomatenpasta toe. Daarna meteen de kikkererwten.

Stap 3:

Bind de soep met een beetje bloem of allesbinder. (het is makkelijker om de bloem eerst te mixen met water voor het toevoegen).

Stap 4:

Voeg de vermicelli er aan toe. Roer het en laat het nog 10 minuten koken. (als je van ei houdt kun je hier ook nog een rauw eitje toevoegen en roeren tot het ei gebonden is.)

Dan is de soep klaar om gegeten te worden. Eet smakelijk!