Ingredienten:
Voor het deeg:
500 gram bloem
250 milliliter warme melk
75 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1tl gist
1tl zout
1 ei
100ml gesmolten boter
Voor de vulling van de cinnamon rolls:
Boter
2 eetlepels kaneel
130 gram kristalsuiker
Voor het glazuur:
100ml warme melk
1 pakje creme fraiche (200gram)
250gram poedersuiker

– Maak in het midden van het meel een kuiltje en doe daar d ehelft van het warme melk in.
– Daarbij doe je één zakje vanillesuiker en de theelepel zout en gist en de suiker.
– Dit laat je even rusten tot je bubbeltjes krijgt in de melk.
– Als de gist is opgelost dan kun je de gesmolten boter erbij doen
– Vervolgens doe je ook het eitje erbij
– Nu kun je alles goed mengen met de hand. Tot er geen klontjes in zitten
– Als het deeg een vaste structuur heeft en er zitten geen stukken meel meer in dan dek je het af met een theedoek en laat je het op een warme plek in huis ongeveer een half uur tot driekwartier rijzen.
Als het deeg klaar is met rijzen
– Bestuif je werkblad met meel
– Leg daarop het deeg en druk het plat met de hand
– Smeer het hele oppervlak in met boter. Doe dit met de achterkant van een eetlepel om het deeg niet te beschadigen.
– Meng de kaneel en de suiker en strooi deze over de boter heen tot alles bedekt is.
– Rol het deeg op zoals in de video aangegeven.
– Smeer het laatste randje in met boter zodat het goed blijft plakken
– Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 centimeter
– Leg de broodjes op een bakplaat en doe ze in de oven op 180 graden voor ong. 20 minuten

Het glazuur maken
– Doe de warme melk in een kom
– Doe daarbij de creme fraiche en meng het goed met een garde.
– Als er geen klontjes meer in zitten doe je beetje bij beetje de poedersuiker erbij terwijl je aan het roeren bent.
– Als de cinnamon rolls uit de oven zijn kun je het glazuur eroverheen gieten.
– Na ongeveer 10 minuten is het glazuur opgedroogd en niet meer vloeibaar en dan kun je gaan genieten! Eet smakelijk!