• - 175 gram gemalen amandelen
  • - 80 gram gemalen walnoten
  • - 150 gram suiker
  • - 100 gram poedersuiker
  • - 1 standaard zakje vanillesuiker
  • - 1 standaard zakje bakpoeder
  • - 150 gram boter
  • - 150 gram bloem
+/- 30 koekjes personen ~ 40 minuten

1. We beginnen met de boter. Je neemt 150 gram boter. Dat is ongeveer de kwart van dit pak. De boter breng je met een lepel over in een diepe kom.
2. Vervolgens plaats je je hand op de boter en maakt deze smeuig door draaiende bewegingen te maken. Dit doe je ongeveer 8 minuten of totdat je voelt dat de boter goed smeuig is.
3. Nu voeg je de 150 gram suiker eraan toe. En dan doe je weer hetzelfde tot je de suiker niet of nauwelijks meer voelt.
4. Als de suiker volledig is opgelost in de boter, voeg je de gemalen amandelen en walnoten toe en mix je het geheel met de hand. Als het niet lukt om er één geheel van te maken voeg je er nog wat boter aan toe zodat het goed aan elkaar blijft zitten.
5. Vervolgens voeg je 150 gram bloem toe en kneed je het goed aan elkaar vast.
6. Nadat je het geheel gekneed hebt voeg je de vanillesuiker en de helft van je zakje bakpoeder toe. Vervolgens kneed je het geheel weer goed.
7. Als de mix een vast geheel is geworden druk je deze plat op een ondergrond die bestrooid is met bloem. Rol het uit met een deegroller tot je de gewenste dikte van je koekjes hebt bereikt.
8. Gebruik een koekjesvorm of een glas om de koekjes uit te snijden. Dit kun je ook in je eigen vorm doen.
9. Om het allemaal wat leuker te maken kun je de koekjes versieren met een knijpertje. Dit is natuurlijk niet per se nodig.
10. Leg de koekjes op een bakplaat en zorg ervoor dat er ruimte blijft tussen de koekjes. Anders blijven ze aan elkaar plakken.
11. Je doet de koekjes voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
12. Als de koekjes zijn afgekoeld, dompel je ze in de poeder suiker of je bestrooit ze met poedersuiker.
13. De koekjes zijn gedompeld in de poeder suiker en nu zijn ze klaar om te eten. Eet smakelijk!