• - 2 koppen zilvervliesrijst
  • - 100 gram gekookte kikkererwten (op water)
  • - een kleine ui
  • - Olijfolie voor bakken
  • - 1 blokje fijngesneden gember
  • - 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • - 0,5 theelepel gemalen korianderpoeder
  • - 0,5 theelepel kurkuma
  • - 0,5 theelepel gemalen zwarte peper
  • - 2 theelepels zeezout
  • - Brokje Javaanse suiker of 0,5 theelepel bruine basterdsuiker
  • - 200 ml kokosmelk
  • - half kopje water
  • - 200 gram sperziebonen
  • - citroen (voor de sap)
2 personen ~ 35 minuten

Was de zilvervliesrijst en kook/stoom ze gaar in een pan met dikke bodem in 1,5 kop water en snufje zout.

Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en snijd de sperziebonen in 4 stukjes. Was deze en breng ze in een pan met water aan de kook. Kook de sperziebonen 4 minuten, giet ze af en spoel ze na met koud water.
Schil en snijd (of rasp) de knoflook en gember fijn.
Maak het kerrie-kruiden mengsel van: de geraspte gember en knoflook, korianderpoeder, gemalen zwarte peper, zout en kurkuma.
Pel de ui en snijd deze in stukjes. Fruit de gesnipperde ui aan in 1 eetlepel olijfolie in een ruime pan om middelhoog vuur.
Voeg het kerrie-kruiden mengsel toe en bak nog eens een paar minuten op laag vuur. Pas op dat de kruiden niet aanbranden!
Voeg de kokosmelk, javaanse of basterd suiker en een half kopje water toe. Schep alles goed om en breng de saus zachtjes aan de kook.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en leg ze in de pan.
Voeg de sperziebonen toe.
Schep alles goed om en laat alles met de deksel op de pan zo een 8 minuten zachtjes sudderen.
Proef en breng op smaak met eventueel zwarte peper, zout.
Zet het vuur uit en dien de rijst op met de saus.

Eet smakelijk!