• - Bladerdeeg
  • - 2 rode paprika's (klein gesneden)
  • - 3 gekookte eieren
  • - 1 rauw ei
  • - 1 fijngesneden ui
  • - Groene en zwarte olijfjes
  • - Tomatensaus 250ml
  • - 2 blikken tonijn
  • - 1 eetlepel zout
  • - 1 eetlepel peper
20 personen ~ 40

Fruit de ui ongeveer 5 minuten in de pan met een beetje olijfolie
Voeg daar de gesneden paprika aan toe
Terwijl de ui en de paprika bakken in de pan snijdt je de olijfjes in stukjes
Voeg de gesneden olijfjes toe aan de pan
Snijd de gekookte eieren in kleine stukjes en voeg ook deze toe aan de pan (alles goed blijven roeren)
Laat de tonijn uitlekken en voeg ook deze toe aan het mengsel. Weer goed roeren.
Voeg de 250ml tomatensaus aan het mengsel en roer weer goed.
Voeg de zout en de peper toe.
Vul de bladerdeeg met het mengsel en sluit de bladerdeeg door met een vork de lagen op elkaar te drukken.
Besmeer de gevulde bladerdeeg met rauw ei (met een kwastje) en doe deze in de oven op 180 graden.
Na ongeveer 20 minuten zijn de empanadillas goudbruin en zijn ze klaar om gegeten te worden.

Eet smakelijk!