• - 1 hele pompoen
  • - 250 gram suiker
  • - 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • - Klein flesje vanille aroma
  • - 2 kleine zakjes vanille suiker (ong. 100 gram)
  • - Kaneel naar smaak
  • - 250 gram rozijnen
  • - 4 eieren
  • - 200ml melk
  • - Zonnebloemolie om in te bakken
30 pannenkoekjes personen ~ 40 minuten

 

Je kookt de pompoen 20 minuten in een pan met water.
Na 20 minuten giet je het water uit de pan en koel je de pompoen af met koud water.
Als de pompoen wat is afgekoeld schil je de pompoen. Het oranje vruchtvlees van de pompoen doe je in een kom en de schil gooi je weg.
Prak de pompoen helemaal fijn in de kom.
Voeg de suiker toe aan de geprakte pompoen en meng het goed met een vork of spatel.
Voeg ook de vanille suiker toe en meng het geheel weer goed.
Voeg de vanille aroma toe en meng het geheel goed.
Voeg de kaneel toe en meng het geheel goed.
Voeg de rozijnen toe en meng het geheel goed.
Vervolgens voeg je de melk toe en roer je het.
Nu doe je de vier rauwe eieren erbij en roer het goed.
Voeg de zelfrijzende bakmeel toe door een zeef, zodat er geen klonten ontstaan en mix het totdat het witte meel niet meer te zien is.
Verhit wat zonnebloemolie in de koekenpan.
Als laatst doe je de deeg in de koekenpan. Maak er kleine rondjes van en bak de pannenkoekjes tot ze bruin zijn.

Eet smakelijk!