• Handje vol muntbladeren
  • 3 el suiker
  • 1 tl chinese theekorrels
  • 1 liter gekookt water
5 personen ~ 15 minuten
  1. Kook 1 liter water in een waterkoker of fluitketel
  2. Doe de chinese theekorrels in de lege pot thee. Doe hier vervolgens 1 glas gekookt water bij. Laat het geheel op middelhoog vuur voor 3 minuten koken.
  3. Giet de thee in een glas. Doe de rest van het gekookte water in de theepot en laat het geheel 3 minuten koken.
  4. Giet de thee uit het glas in de theepot, let wel op dat je het laatste restje er niet bij giet. Dit is het restant van de gewassen thee. Doe de suiker bij de thee en breng het geheel 5 minuten aan de kook op middelhoog vuur.
  5. Doe het vuur uit zodra de thee begint de schuimen. Nadat het vuur uit is kun je de muntbladeren in de theepot doen.
  6. Giet thee in een glas en giet dit vervolgens terug in de pot.
  7. De thee is klaar om geserveerd te worden.